الخليج مول
اهلا عزيزى الزائر
مرحبا بك فى منتدى عالم التسويق والتجارة والاعمال
ارجو التسجيل فى الموقع لتحظى بكل خداماتنا المتطورة
ونحظى نحن باكتساب صديق جديد للموقع
لاتتردد فى التسجيل
الخليج مول
اهلا عزيزى الزائر
مرحبا بك فى منتدى عالم التسويق والتجارة والاعمال
ارجو التسجيل فى الموقع لتحظى بكل خداماتنا المتطورة
ونحظى نحن باكتساب صديق جديد للموقع
لاتتردد فى التسجيل
الخليج مول
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الخليج مول

الخليج مول سنتر
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
egyption
مدير المنتدى
مدير المنتدى



عدد المساهمات : 273
تاريخ التسجيل : 05/05/2012

دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم Empty
مُساهمةموضوع: دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم   دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم I_icon_minitimeالثلاثاء يوليو 24, 2012 10:56 am

دجاج تكاخطوة بخطوة بالصور.طريقة عمل دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري بالصور




دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم





و هنا الدجاج علي الخبز البوري





المقادير


دجاجه 1 كيلو جرام مغسوله جيدااااا و مقطعه نصفين بالطول
للتتبيله
ماء بصله كبيره ( ابشري البصله ثم اعصريها بايدك و خدي فقط الماء بتاع البصله )
1 علبة زبادي
ملح و فلفل اسود و كمون و قرفه مطحونه و ببريكا و بهارات
1 معلقه كبيره صلصه
معلقة خل و عصير نص ليمونه كبيره


الطريقه


نشق الدجاجه بميل بالسكين عدة شقوق حتي تتشرب التتبيله كويس





نخلط مقادير التتبيله كويس و نضعها علي الدجاج و نوزعها عليها كويس جدااااا





تغطي و تترك بالثلاجه من بالليل لتاني يوم

نطلعها قبل التسويه بساعه
نضع في الرف السفلي للفرن صينيه كبيره فيها ماء و نحط في الميه عود قرفه و اربع حبات هيل و ورقتين لورا
ثم نضع الدجاج علي الشبكه في الرف الاوسط للفرن

( الحمام المائي علشان الدجاج مينشفش قوي و يوزع الحراره و البهارت الصحيحه في الميه لتعطي رائحه و نكهة حلوه )





الفرن يكون ساخن مسبقا و الحراره عاليه
الدجاج هينزل سائل علي الماء اللي تحت
و بعد نص ساعه نبدأ نقلب الدجاج علي الجهة الأخري
و كل ربع ساعه تقريبا نقلب الدجاج علي الجهة الأخري حتي تتوزع التسويه

و دي صوره بعد مرور ساعه تقريبا بدات تحمر





تأخذ بالفرن من ساعتين الي ساعتين و نصف
و في الأخر هتكون متحمره و مستويه كويس و لو حبيتي تزيدي التحمير اكتر ولعي عليها الشوايه ثواني فقط


و دي النتيجه









يتبع أرجو عدم الرد حتي يكتمل الموضوع

و دي الصور النهائيه للدجاج علي الخبز البوري









الثوميه

( دي طريقة مدام شرين )

نخلط بالخلاط بياض بيضتين و نص فص ثوم كبير و رشة ملح
لغاية ما يعمل رغوه ثم ننزل بالزيت ( نصف كوب زيت) سرسوب او علي هيئة خيط رفيع و الخلاط شغااااااااااااااااال لغاية ما يتقل المزيج

و هنا بعد ما تقل الخليط و حطيته في طبق



و بعدين نضيف 2 معلقه كبيره مايونيز و عصير نص ليمونه صغيره و نخلطها بالملعقه و تقدم لذييييييذه مع المشويات





و هنا الوجبه كامله دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري و بطاطس و سلطه





و بالهنا و العافيه






م/ن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دجاج تكا و الثوميه و الخبز البوري اممممممم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تصنيع الخبز
» خطوط انتاج الخبز العربي
» على كل لون يا دجاج
» على كل لون يا دجاج
» دجاج بالكريمة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخليج مول :: عالم الاسرة والمنزل :: المطبخ-
انتقل الى: